Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

lrkfa1

5. 8. 2011 11:07
Milion tun je milarda killogramů

To je 100 kg na jenoho našeho človíčka a denně, že každý vyhodí cca 30 dkg? Co do toho počítají??

0 0
možnosti
JS

jan_bivoj

5. 8. 2011 17:20
Re: Milion tun je milarda killogramů

Do toho počítají i potraviny vyhozené obchodníky, nejen koncovými spotřebiteli. Ale ti také čas od času něco vyhodí. V jednom z posledních čísel National Geographic (originálního, ne českého) byl obdobný článek o Američanech a z toho mi šla hlava kolem. Ale třeba větší či měnší patka chleba nám, dokud jsme kupovali v obchodě nebo pekli kvasnicový v pekárně, zplesnivěla skoro pokaždé. Teď pečeme kváskový a (zatím) k plesnivění nedochází, nejvýš ztvrdne a dostanou ho osmáci na broušení zubů :-)

Možná dokonce počítají i potraviny vyhozené předtím, než dojdou do obchodu (když ta rajčata jedou ze Španělska kamiónem, tak musí být odpadu dost).

Případně dokonce ty, které vyhodí zemědělec. Pokud jde ale o "přirozené ztráty" (jablko nabodnuté vosou, které začlo hnít ještě na stromě), tak mi to nepřijde úplně fér.

0 0
možnosti
X

xena123

5. 8. 2011 10:40
No jo

jenže přeprava potravin do hladovějících zemí by stála nemalé peníze. Jediným způsobem jak nevyhazovat je méně vyrábět. To by ovšem stoupla nezaměstnanost.

0 0
možnosti
KJ

Karel Jiráček

5. 8. 2011 9:53
A co s tám chcete dělat ?

Hezky jste to sepsal a celkem to i dává smysl. Jedna malá, nepatrná, ale zcela zásadní muška tam je. Nenavrhl jste žádné smysluplné a prakticky proveditelné řešení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik