Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

GoodToKnow

23. 8. 2011 9:36
Karma...

R^ presne tak, to ze Evropa uz neni davno to co byvala je kvuli tomu ze lidi jsou liny a uz se jim nechce makat..

Party, kamaradi, vecirky... to je bavi, ale makat ne.[>-]

1 0
možnosti
V

vsamotar

24. 8. 2011 7:17
Re: Karma...

Jen bych poupravil Vaši poslední větu ... "Party, kamaradi, vecirky... to je bavi, ale makat ZADARMO ne." Tak totiž spíš vysvětluje velice pochopitelnou realitu. ;-)

0 0
možnosti
I

ianire.el

22. 8. 2011 23:30
Práce při studiu? Ano a kam nacpete koníčky, rodinu..?

Váš příspěvek je zčásti pravdivý, leč jako v současné době studující a pracující jen jako sezonní zaměstnanec v jedné státní instituci zabývající se cestovním ruchem, musím říct, že splnit si pětiletou praxi během studia je možné jen za předpokladů, že za a - nemáte žádné koníčky, za b - máte jen pár přátel, za c - nemáte rodinu, která vás chce vidět minimálně jednou týdně, za d - nemáte partnera, za e - nemáte školu na prvním místě a tedy v ní netrávíte většinu všedních dní (někdy včetně pátečních večerů). Jsem člověk velice aktivní, a zásadně nesouhlasím s tím, že bych měla celý svůj život věnovat kariéře. Bohužel zjistila jsem, že pokud něco chcete dělat alespoň zčásti pořádně, není možné dohromady studovat, pracovat, provozovat aktivně některý ze sportů a zároveň nezanedbávat alespoň nejbližší sociální kruhy...Sečteno - ne každý absolvent bez 5leté praxe je líný!

2 0
možnosti
MJ

egoistic

23. 8. 2011 11:31
Re: Práce při studiu? Ano a kam nacpete koníčky, rodinu..?

samozřejmě, že to možné je. je to jen o efektivním plánování času a určení si priorit. Z vlastní zkušenosti vím, že jde skloubit studium s prací na poloviční úvazek, k tomu jeden sport vrcholově a několik dalších rekreačně a ještě mít partnera. Pokud si budete schopná nastavit priority, věřte, že se to zvládnout dá. Samozřejmě také záleží na typu školy (viz článek). Nechtěl bych se dotknout Vás osobně, ale Váš komentář je přesným příkladem výmluv, které jsou slyšet pořád dokola. POradím Vám jedno - nehledejte důvody, proč to nejde, zkuste najít raději cestu, jak by to jít mohlo.

0 0
možnosti
RN

9 99

22. 8. 2011 19:51
výkonné ovce pouze na zpracování zadaných problémů

VŠ vzdělání není jen o užitečnosti pro požadavky zaměstnavatelů a pro praxi.

Asi toužíte po bezmyšlenkových "dělnících" vědy, jimž zaměstnavatel zadá zadání, v nich to zachrastí a poslušně vypadne úhledně zpracované řešení problému. Vysokoškoláci by neměli být takovéto ovce, a chtít to po nich je útok na jejich lidství, svobodu.

res.claritatis.cz/zpravy/z-domova/pravda-sama-je-vzdycky-vznesenejsi-nez-nase-cile/4847

1 0
možnosti
P

Pedropan

23. 8. 2011 11:29
Re: výkonné ovce pouze na zpracování zadaných problémů

Nikdo vám Vaši důstojnost a lidství nebere. Na to nemá právo. Má jen právo nedávat Vám za to peníze. Ale většinou je chcete....

0 0
možnosti
JN

Blondyna85

22. 8. 2011 19:27
Dinvy clanek

Nevim co by mne muselo motivovat k tomu, abych makal zadarmo, trosku silena predstava. A cely clanek je tak trochu zaslepeny pohled na vec...co brani udelat si zivnak, zacit podnikat? Vsichni preci nemusi byt nutne zamestnanci a chodit s prosikem kde jen me vemou...clanek mel slibny nadpis, ale obsah mne zklamal...jinak jsem cerstvy absolvent VS

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 20:12
Re: Dinvy clanek

Samozřejmě, že může mít ŽL a dělat na sebe. Bohužel to pak není úplně výtečná kvalifikace při případných pohovorech uchazečů o zaměstnání. Pár lidí, kteří dřív dělali na sebe jsem ve firmě potkal, a jejich nepružnost byla otřesná.

0 0
možnosti
A

alyna

22. 8. 2011 16:57
Asi mám zvláštní rodiče...

Nemůžu nepřispět, asi mám zvláštní rodiče, protože mě k zodpovědnosti za svůj život nejen vedli, ale sami tak taky žili, když studovali. Přišlo mi naprosto samozřejmé najít si po střední práci a zároveň jít na vš, kterou jsem brala jako nadstandard, ne jako samozřejmost, jak to mnozí dnešní maturanti a moji spolužáci berou. Ze začátku jsem vzala práci, která nebyla přímo z mého oboru, ale u které jsem vycítila, že mi dá praxi a řádek do životopisu. Nyní jsem v situaci, kdy si mohu vybírat a to ještě nemám ani bakaláře. Ve škole kolem sebe vidím spoustu lidí, kteří při škole nic nedělají a pak se po bakaláři diví, že vlastně nic neumí. Jenže vysoká škola není učňák, který nás má vést za ručičku, vysoká škola nás má naučit jinak myslet, vyhledávat si informace a analyzovat je. Povinností vš není najít studentům práci, to musí každý udělat sám, možnosti jsou a pokud jich někdo nevyužije, tak si pak nemůže stěžovat, že ho nikdo nechce zaměstnat.

0 0
možnosti
JK

jan kubalek

22. 8. 2011 17:15
Re: Asi mám zvláštní rodiče...

Jasne, ale chtel bych vas videt na Matfyz jak si najdete v 1. rocniku brigadu a jeste budete zvladat zkousky a pod ... pokud jde nekdo na doktora, ekonoma nebo pravnika ... pro c ne ale na technice to tak zhurta nejde vetsinou ... co ja mam zkusenost i ze zahranici ... 1. rok, nez se zabehnou maji nasetrene penize ... a brigadz hledaji az napr 2. rocniku, kdy uz to je trosku osahane ...

0 0
možnosti
BN

LCypher

22. 8. 2011 16:41
práce zadarmo?

Nemůžu si pomoct, ale pokud nejde o nějakou praxi jak tomu občas bývá na středních školách, což je spíše takovým obecným přehledem, seznámením se s daným pracovištěm atd., tak si nějak nedovedu představit že by někdo skutečně vykonával práci zdarma. Vím že se to děje a v Brně zejména je to velice rozšířené (možná také zásluhou autora), ale taková nabídka nevypovídá nic příliš lichotivého o serioznosti zaměstnavatele. Je to taková ta běžná česká vychcanost jak co nejvíc ušetřit zahalena do hávu dobrých úmyslů, že vlastně to nedělají ti studenti pro zaměstnavatele, ale naopak...

3 0
možnosti
L

Luminol

22. 8. 2011 16:36
Káže vodu, pil víno?

Víte, co by mě zajímalo? Po přečtení vašeho blogu o lenošných studentech, žijících ze dne na den mi tu citelně schází Váš osobní příklad. Pracovat "zadarmo" stylem, který populárně popsal R. Kyoasaki se mladý člověk musí od někoho naučit, sám na to obvykle příjde až časem.... Jak tomu bylo u Vás? Kážete vodu a pil jste víno? Kdo koučoval Vás? Váš tatínek, maminka? Vystudoval jste náročnou školu? Pracoval jste v nějaké IN firmě během Vašeho studia?

Připadá mi, že žijete opravdu už úplně mimo realitu. Je fajn každá výzva k mladým lidem, aby na sobě pracovali, ale ruku na srdce ...dělali jste to taky tak? Nechcete toho trochu sobecky moc po těch mladších? Mluvíte se součanými studenty o tom, jak vnímají, co jim náš systém výuky od ZŠ po VŠ dává a bere?

Blogovému marketingu zdar, přeju více tolerance, empatie a pokory do života. V. S.

2 0
možnosti
MS

Martin Skála

22. 8. 2011 16:25
Stupidni clanek

Jen blbec pracuje, kdyz nemusi. Proto take nepracuji.

0 0
možnosti
JK

jan kubalek

22. 8. 2011 17:16
Re: Stupidni clanek

haha ..proto to tady taky tak vypada ;-D

0 0
možnosti
RH

Ubaram

22. 8. 2011 14:42
místa

Jako absolvent technického oboru v době, kdy "nebyla krize" sice můžu říct že sehnat si "nějakou" práci problém nebyl - ale sehnat práci v oboru bylo téměř nemožné a rozhodně to nebylo nic co by si člověk chtěl psát do životopisu. A trochu mi uniká představa autora o "práci zadarmo", z čeho by pak jako hradil ubytování, jídlo, skripta, jízdenky na MHD popř. šalinkartu a podobně?

A až onen "pracovitý zadarmo" dostuduje tak co? Zaměstnavatel mu nejspíš řekne "hele zadarmo si makal dobře, ale radši si vemu prváka, za 3 měsíce ho zaučím a v 5. ročníku ho vyleju... dyť máš dobrou praxi, něco si najdeš".

1 0
možnosti
VN

naroznej

22. 8. 2011 15:09
Re: místa

Ono ani třeba tak nejde o to , aby to byla praxe v oboru , ale aby ten člověk prokázal nějakou aktivitu. Pořád je z hlediska budoucího zaměstnání lepší sedět v Tescu za kasou , než sedět v hospodě. Pokud člověk absolvuje nějaké brigády (třeba i podřadnou práci) během studia , nevidím důvod proč je do dotazníku  pro hledání zaměstnání neuvést.

Ta práce zadara se mi též příčí. Protože dost zaměstnavatelů-vykuků na to může hrát a místo zaměstnanců , kterým by museli zaplatit si budou permanentně najímat studentíky , kteří to odkroutí zadara.

0 0
možnosti
JG

Mc2

22. 8. 2011 13:29
Práce zdarma

Dobrý den,

prosím autora aby laskavě potvrdil že bude u mě pracovat zdarma aspon půl roku, případně ke mě poslal své děti, zadarmo rád zaměstnam každého. Je jedno co umí, na vytírání chodeb a mytí toalet určitě stačit budou,při nejmenším ušetřím nemalé náklady za uklid.

 

Jinak ale souhlasím že spoustu studentů sou nemakačenka, a rozhodně jim najít si zaměstnání zhruba na půlúvazek za přiměřenou mzdu neuškodí. I kdyby získaly jen praxi že makat je třeba.

1 0
možnosti
MM

Muf007

22. 8. 2011 13:56
Re: Práce zdarma

...bude pracovat u dobře vybrané firmy... konec citace. Takže asi nepůjde o vytírání toalet a chodeb ;-D Pakliže ovšem nejste z našich třeba Kelner popř. nějaký ten Bill Gejtsů. To bych mladýho za razítko poslal i Vašemu kýblu. ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik