Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 12:28
Tak ještě jinak,

pokud přijde absolvent, kterej nikde nepracoval, nemá žádnou zkušenost s chodem jakékoliv firmy, nemá žádné pracovní návyky, nemá znalost žádného firemního IS (kam počítám pomalu i schopnost otevřít šanon, když už není SAP,  BAAN atd), a zahlásí, že by "jako štyry pětky mohly stačit," tak co myslíte, dostane místo?

0 0
možnosti
DH

Xav

22. 8. 2011 12:35
Re: Tak ještě jinak,

a kolik takovejhle je?? Kdo je trosku schopnej vetsinou si najde praci sam a nehleda ji pres agentury, protoze vi, ze bez praxe tam nema sanci.

Vas nazor je zcestnej, protoze timto tlakem na mlade naplnite tak maximalne blazince, neberte lidem mladi je kazdeho volba, jak se rozhodne, netouzime byt kazdy jadernym inzenyrem, v mem zivote je na prvnim miste rodina a pratele a budu delat vse proto, aby se tam prace (prestoze me moc bavi) nikdy nedostala, sice nebudu mit jachtu a honosnou vilu, ale budu stastnejsi

1 0
možnosti

Hufo

22. 8. 2011 12:14
je pravda že mládež leniví

my jsme byli rádi, když se podařilo aspoň sehnat zadání nejčastějších otázek od starších ročníků a člověk tak věděl, na co je profesor zaměřený a pečlivě si vypracoval odpovědi a naučil se a byl spokojený. dneska, když si mladí seženou otázky, tak pokud nejsou u toho vypracovaný už odpovědi, tak ofrňují čumák, že s tím budou mít práci a je problém si něco vypracovat.

a nějaký doučování? pokud je k večeru nebo večer, nezájem.

0 0
možnosti
DH

Xav

22. 8. 2011 12:26
Re: je pravda že mládež leniví

jasne jenom fetujou a chlastaj;-D;-D;-D

0 0
možnosti
X

xs123

22. 8. 2011 12:01
Školy to ho taky moc nenaučí

Protože: 1.učitelé  -  vysokoškolští obzvláště- jsou mizerně placení. Buď tedy odejdou vydělávat jinam, nebo mají působení na školách jako vedlejšák a dělají jenom nejnutnější minimum, anebo tam zůstávají úplně neschopní lidi. 

2. školy dostávají dotaci na studenty, proto mají snahu nechat studovat každého co nejdéle. Tlak na snížení úrovně je velký.

3. vzhledem ke stavu českého půmyslu, který nemá vývoj, a je výlučně zaměřen na montovny, neexistuje spolupráce průmyslových firem a univerzit.

4.prostředí ministerstev a školství je totálně zkorumpované a prolezlé kamarádíčky, neexistuje objektivní měřítko kvality práce na školách, a tak peníze tečou směrem k soukromým institucím, napojeným na školy( různé soukromé poradenské firmy, kde se přeprodává práce z vysokých škol), což vede k dalšímu úpadku.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 12:08
Re: Školy to ho taky moc nenaučí

Vy jste nějakej mudrlant. Takže

a) na VŠ učí i lidé, které to baví a peníze pro ně nejsou nr. 1, což je dost důležité. Navíc si z grantů mohou přijít na zajímavé příjmy, plus osm týdnů dovolené atakdále

b) I Harvard ztratí školné od toho, koho vyhodí

c) v průmyslu v Česku dělám, zásadně ve výzkumu a vývoji, takže tady kecáte jak stará vrana

d) tady mírný souhlas

0 0
možnosti
JC

medvěd brtník

22. 8. 2011 11:17
Chybí mi úvaha: učím se něco, za co mi bude někdo

chtít zaplatit? Nedávno jsem v Teplicích v Č.  četla místní plátek, kde si někdo ztěžoval, že vystudoval v Ústí n. L. politologii a nemůže sehnat kvalifikovanou práci. Tak mne napadlo, kolik asi politologů uživí kraj Ústí nad L.? Uvažují dnešní studenti o tom, zda se učí něco, co jiní potřebují? Nebo jen uspokojují své touhy?

Jinak studovala jsem VŠ při plném pracovním úvazku a péči o dvě děti školního věku. Nikdy jsem nebyla ze zkoušky vyhozena a všechny jsem udělala na první pokus. Ovšem to bylo proto, že jsem věděla, že mám jen jednu šanci. Takže moje motivace byla značná. A ta motivace asi dnes trochu chybí.

0 0
možnosti
DH

Xav

22. 8. 2011 12:24
Re: Chybí mi úvaha: učím se něco, za co mi bude někdo

udelat zkousky na prvni pokus neznamena, ze jste lepsi student. Vystudovat neco, jen protoze se na trhu prace uplatnim a budu delat neco za co jsou hezke penize ale nebude me to bavit, to je cesta k zaniku civilizace. Mimochodem vystudoval jsem bez problemu dve skoly a dnes delam praci ktera je absolutne mimo muj studovany obor a pokud by mi nekdo jeste ve 20ti rekl, ze tohle budu delat asi bych se mu vysmal a poslal bych ho do pr... A vidite prace me bavi a ze skolnich znalosti vyuzivam kulovy.

Nejvetsi problem skol dnes je ze nevychovavaji, vse ostatni cloveka stejne nauci az zivot

0 0
možnosti
DC

Morningstar

22. 8. 2011 11:05
teorie možná dobrá

Vaše názory jsou čistě utopické, i když teorie není úplně mimo mísu. Zkusil jste např.někdy hledat brigádu když máte čas jenom mimo přednášky - což bývá pár hodin každý den, ale pokaždé jinak a téměř nikdy třeba 4 hodiny v kuse? Možná se Vám po pár měsících něco podaří najít, když ovšem studujete v Praze. V ostatních městech jste bez šance. Nakonec Vám z toho vyjde akorát noční doplňování zboží v Tescu. I když budeme předpokládat, že zvládnete VŠ i přesto, že se prakticky nevyspíte, pochybuju že by potencionální zaměstnavatel byl nadšený když tuto brigádu objeví ve Vašem životopise. Viděla bych východisko (nebo jedno z východisek) v tom, kdyby stát nějak podporoval (daňové úlevy...?) studentské stáže ve firmách. V zahraničí to funguje tak, že student pracuje pro firmu zadarmo - většinou dělá holku pro všechno - ale jednak má šanci, že si ho firma všimne a časem přijme do svých řad a jednak aspoň přičuchne k normální praxi a taky má tu kýženou položku v životopise.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 11:17
Re: teorie možná dobrá

a) samozřejmě brigádu lze získat i na pár hodin denně. Doučování, překládání, webovky...

b) zajímavé je, že pracovat při VŠ nejde a chlastat jak prokopnutí jde

c) i brigáda v Tescu je v životopise plus

0 0
možnosti
H

Host8

22. 8. 2011 10:50
VŠ studium je náročné,

0 0
možnosti
H

Host8

22. 8. 2011 10:53
Re: VŠ studium je náročné,

pokud zrovna nestudujete plzeňaká práva či něco podobného. Proto je nesmysl, aby mladí při studiu pracovali, ale spíše  se skutečně věnovali zvolenému oboru. Nelze paušalizovat . Znám mnoho mladých, kteří si práce váží a berou i méně kvalifikovanou.

0 0
možnosti
VN

naroznej

22. 8. 2011 8:41
Má dotyčný bloger sám vůbec VŠ vzdělání ?

Díval jsem se na stránky jeho spolku AKIM.

V kontaktech před jménem nemá na rozdíl od jeho kolegů žádný titul , ta jménem má 2 tituly. Ten první je pro mě zcela neznámý , ten druhý je MBA. MBA nepovažuji za VŠ vzdělání. Tento titul si může koupit každý se SŠ vzděláním.

0 0
možnosti
AT

Antonín, topič

22. 8. 2011 9:35
---

Je mi líto, ale musím vás zařadit mezi příklady do kolonky "Blbem snadno a rychle."

;-D;-D

0 0
možnosti
ZJ

Jean-Luc Picard

21. 8. 2011 21:19
vy doufám svá moudra dáváte zdarma a živí vás rodiče

Vážený pane, někteří studenti jsou možná tací a navykli si nechat se živit dědkem a bábou, které přesvědčili aby volili modrou cestu. Ale takový nesmasl jako práce zdarma je dokonce nezákonný.

POchpitelné by bylo někam nastoupit na podřadnou funkci za minimální plat a získat praxi. Ale práce zdarma je perverzita. Vy jako kádrovák , éé pardon dnes personalista, byste měl vědět, že něco takového může pokřivit trh práce. Odebírat vykonanou práci a neplatit za nic zavání dumpingem a křivením trhu.

Zkuste si dát inzerát: Pracujte u mne zdarma a já vám pak dám potvrzení Zn. zdarma

Vám, jako případému zaměstnavateli by to jstě vyhovovalo.

1 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

21. 8. 2011 20:13
některé nápady dobré, ale některé jak z říše za zrcadlem

A toto bych považoval za perlu: I absolvent velmi náročného studia může po škole rok někde pracovat zdarma. ". Tak Váženosti, tohle je více než sen otrokáře. I otrok pracoval za stravu a ubytování i když obé bylo podřadné.

To že by student měl pracivat alespoň jako brigádník neberu na VŠ jako problém (sám jsem druhou VŠ vystudoval při práci). Ale vaše nápady práce při SŠ? Neslyšel jste něco o práci dětí a jejím zákazu a omezení? Já jako střední školu dělal průmyslovku a měli jsme od druháku praxi, já si našel vlastní a dělal jsem v lomu, kupodivu už za hlubokého totáče jsem po té průmyslovce dostal nabídku dělat směnového mistra.

Takže o práci při škole vím svoje a o její hodnotě pro další rozvioj také. Ale takovou sprostotu, jako rok práce zdarma jsem v životě neslyšel. Kdybyste měl alespoň tolik slušnosti, že byste řekl rok za minimální mzdu, ale vy rovnou zdarma. Navrhujete i těm manažerům co vás platí pracovat zdarma?

3 0
možnosti
S

sámvelkýmao

21. 8. 2011 15:00
no

merito věci je,že se každej-krom nemohoucích-se o sebe musí postarat sám.je s podivem,že člověk bez vzdělání,nebo málo vzdělaný to pochopí velice rychle.ale lidé s vysokým vzděláním to"nechápou".anebo nechtějí chápat?práce je stejný obchodní zboží,jako auto,televize,rohlíky,či zájezd.je to otázka nabídky a poptávky.a firmy, zejména soukromé,nemohou 3 roky někoho zaučovat,musí vydělávat se schopnými lidmi.proto bych všem naříkajícím doporučil ucházet se o práci v jakémkoli státním sektoru.když mi do soukromý výrobní firmy o 10ti zaměstnancích nepřijdou ráno 3 do práce jen proto,že je škrábe v krku,či musí hlídat děti,je to velkej problém. hlavně pro mě,páč mám zakázky,termíny,při nedodání včas pokuty, penále a ztráta zákazníka i prestiže. a zaměstnanec taky chce vejplatu v termínu. ale na to všechno musí firma vydělat. a jak tu někdo psal - proč se štvát, honit, pracovat, vzdělávat, vždyť chci hlavně žít. no, klidně nepracujte a žijte.  h l a v n ě     z a     s v ý...................

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik