Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RZ

krabicoidni_krabice

19. 8. 2011 18:28
Množství nenávistných příspěvků

jen dokazuje, že autor má pravdu. Znám to z vlastní zkušenosti: mám zavedené reklamní a grafické studio a absolventi se mi hlásí jako na běžícím pásu, ohánějí se certifikáty, diplomy a přitom neumějí nic a srážka s realitou je pro ně (ale i pro mne) dost krutá. Pro ně je spíš důležité, aby měli na vizitce např. creative manager, než aby se něco naučili. O graficích ani nemluvím, protože aby absolvent polygrafické školy ani neznal základní grafické programy a testovací vizitku mi dělal celý den (a ještě s typografickými chybami), na to nemám nervy. V mé firmě pracují pouze samí samoukové a jakmile přijmu někoho vystudovaného v oboru. do měsíce letí... bohužel, potřebuji lidi, kteří umí a ne lidi, kteří mají diplom...

1 0
možnosti
RZ

krabicoidni_krabice

19. 8. 2011 18:30
Re: Množství nenávistných příspěvků

Pouze dodávám, že zručný grafik si umě vydělá i dvojnásobek průměrné mzdy...

0 0
možnosti
JK

kurzan

19. 8. 2011 13:58
tfuj

Dle popisu sve osoby je autor pijavice, ktera neprinasi lidske spolecnosti zadny uzitek a navic s naprosto zvracenymi nazory. Prave kvuli takovymto lidem, kteri si pletou kapitalismus s otrokarstvim, budou mit komuniste navzdy pomerne velke mnozstvi volicu. Autoroj bych ze srdce pral, aby se narodil pred dveste lety napr. v Manchesteru v nejake chude rodine a musel delat temer zadarmo 16 hodin denne, jak to preje ostatnim, a ve triceti chcipnul na rozedmu plic. Pred takovymhle ksindlem si muze slusny clovek jen odplivnout....tfuj

2 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

19. 8. 2011 19:24
Re: tfuj

ja take neprinasim spolecnosti zadny uzitek ... a to proste proto, ze zadna "spolecnost" me neplati, plati me soukroma firma a jeji klienti, takze se snazim, aby z moji prace meli uzitek oni, a jestli z te mojji prace ma nejaky uzitek jeste nekdo dalsi, kdo me neprida k vyplatni pasce ani korunu me nijak zvlast nezajima. nu a pokud se vyskytne situace, pri ktere jsou "zajmy spolecnosti" a zajmy platicich klientu v primem rozporu, ridim se zajmy tech klientu a cela slavna "spolecnost" ma smulu, nebot klienti plati, spolecnost nikolivek. jednoduche, proste, fungujici ...

0 0
možnosti
F

fouli

19. 8. 2011 12:51
Ha ha he he

Nazor cloveka co uci psycho na MU a vystudoval zadarmo v dobe komunismu, ze studenti by mely pracovat  zadarmo v dobe kdy se uvazuje ze jeden semestr bude stat 10 000 nmo co k tomu dodat vy jse mimo realitu a to vetsina vam podobnych lidi co studovala za totace.

2 0
možnosti
T

tabasco

19. 8. 2011 12:35
...

někdo holt žije aby pracoval, někdo pracuje aby žil...

0 0
možnosti
QS

Qaramay Shehri

19. 8. 2011 18:51
Re: ...

no jiste.... :-D ale to tu nevysvetlis....tak setreme sily :))

0 0
možnosti
JS

letecmig

19. 8. 2011 11:12
blbost

Studentska leta jsou nejkrasnejsi leta v zivote, a jen naprosty blazen by si to kazil tim ze bude pri studiu v prubehu semestru pracovat. (nemluvim o prazdninach)

Samozrejme, praxe pri studiu je plus, ale pri trose snahy se tam kazdy dostane, jen mozna musi dele hledat, nebo se spokojit ze hned po skole bude vydelavat mene nez ten kdo ziskal pri studiu praxi.

Jde o to ze na ty konecne dobre penize se jednou dostane, i kdyz za dele.

Ale ty zazitky ze studentskych let zustanou na cely zivot.

Ten 'aktivni student' bude mit spis zazitky nekde z kanclu kterych si dost uzije do konce zivota po skole. Vsechno se neda prepocitat na penize.

3 0
možnosti
Z

Zemosh

19. 8. 2011 10:52
Pohled z druhé strany

Rozšiřovat představu, že je správné a žádoucí při studiu pracovat, mi připadá zvrácené. Studium na VŠ má být pro průměrného studenta povolání na plný úvazek (podle ECTS 40 hodin týdně). Pokud zabírá méně, tak pak není ohodnocení kredity (a tedy náročnost studia) adekvátní.

Na oborech, které v tomto duchu fungují správně, jde zaměstnání při studiu ruku v ruce s horšími studijními výsledky. Někteří pracující studenti mají dokonce dojem, že škola je jim povinna udělat dostatek prostoru, aby mohli chodit zároveň do zaměstnání. Při tom je potřeba si uvědomit, že studium nekončí pobytem ve škole, ale že jeho nedílnou (a podstatnou) součástí je také samostatná práce.

Našim cílem by neměly být školy, při kterých lze pracovat, nebo studovat ještě jinde, ale dostatečně kvalitní a náročné VŠ.

5 0
možnosti
VS

Vlada_07

21. 8. 2011 12:06
Re: Pohled z druhé strany

Souhlas. Jenom bych dodal - každý absolvent by měl začít manuální prací. Jedině tak zahodí pokušení ( pokud někdy takové měl) pohrdat prací těch ostatních, dle jeho vzdělaného názoru méněcennou.

0 0
možnosti
X

Xman1

19. 8. 2011 10:41
VS jsou na nic

Od tohoto clanku je jen krok k prohlaseni, ze vysoke skoly jsou v podstate na nic. A ja bych s tim souhlasil, protoze sam mam pouze VOS a vydelam si vic nez dvojnasobek prumerneho platu.

Navic mohu hrde prohlasit, ze temer nic z toho, co jsem se ve skole od pate tridy nahoru naucil jsem v praxi nepouzil. Vrcholem bylo, kdyz jsem si nedevno nemohl vybavit ani jaka goniometricka funkce se pouziva k vypoctu uhlu mezi preponou a prilehlou odvesnou. Nepouzil jsem to vic nez 10 let, takze jsem to pochopitelne zapomnel. Nastesti je tu internet :-)

0 0
možnosti
D

drfox

19. 8. 2011 9:22
Ne jen líní studenti

Bohužel Pane autore nelze se vším souhlasit. Jsem absolventem FIT VUT. Při studiu této školy pracují odhadem 2/3 studentů v oboru. Bohužel jsem se setkal s tím, že vedení hází studentům klacky pod nohy. Názor vedení je, že student prezenčního studia je pracujícím na plný úvazek a proto nemá být schopen při studiu pracovat, protože to je důkazem toho, že student studium fláká (takto nám to bylo oficiálně předneseno děkanem na schůzce studentů s vedením fakulty). Házení klacků pod nohy se projevuje např. doporučením vedení vyučujícím zakázat záznamy z přednášek, nezveřejňováním materiálů atp. I já jsem při studiu od prváku pracoval v oboru (poslední rok na plný úvazek) a proto jsem se snažil tento postoj vedení změnit. A na příkladu lidí (z mého okolí), kteří jsou díky absenci praxe špatně zaměstnatelní přednesl děkanovi návrhy jak práci při studiu podporovat (např. zavedení volitelného předmětu práce při studiu a tím i kredity (kredity mají mít váhu času dle názoru vedení)).

0 0
možnosti
D

drfox

19. 8. 2011 9:23
Re: Ne jen líní studenti

Děkan odmítl s tím, že pokud jsem chtěl pracovat měl jsem jít studovat kombinovaně (což škola nepodporuje).

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

19. 8. 2011 7:45
Ten přístup se mi zdá příliš radikální

Jistě, firmy chtějí moc muziky za málo peněz ... hotového člověka s praxí ... ale aby ho dobře zaplatily, to ne.

Práce zadarmo ... nevím, jak si představujete pojem "kapitalismus", ale podle toho, co vidím kolem sebe, tak je to systém, ve kterém "ani kuře zadarmo nehrabe" ... Napsat mi někdo do životopisu, že někde pracoval rok zadarmo, tak si o něm pomyslím, že je chudák, který se nedokáže ocenit a prodat své schopnosti... byť by to bylo při studiu a v prestižní firmě (a o té bych si pomyslel, že zneužívá studenty, kteří potřebují praxi ... a když zneužívá studenty, pak to asi nebude lipší i s ostatními zaměstnanci).

Ano, dvě VŠ se vystudovat dají, ale pouze ty lehké .. nejčastější kombinace bývají práva a ekonomie... ještě jsem neslyšel, že by někdo studoval strojárnu a matfyz ...

0 0
možnosti
LS

Umma

19. 8. 2011 19:38
Re: Ten přístup se mi zdá příliš radikální

Ani VSE + CVUT neni zadna vyjimka - jen ja znam ve svem rocniku tri takove lidi :)

0 0
možnosti
JH

Dron

19. 8. 2011 6:19
Autor má pravdu, ale píchl do vosího hnízda.

Je to přesně tak, jak píše. Já jsem při studiu na VŠ chodil denně do práce na 1/2 úvazek a v pohodě jsem to zvládl. Jedinné co to chtělo, vytipovat si tu část přednášek, která nebyla k ničemu a studovat doma ze skript. Dnešní studenti jsou skutečně částečně líní, protože škola zabere týdně nějakých cca 20-30 hodin ve škole, plus cca 10 hodin na přípravu a to je průměr. Protože, ruku na srdce, většina studuje jen týden před zkouškami a v běžném semestru se dělají jen úkoly do cvičení. A na VŠ zcela běžně člověku vychází jeden den v týdnu jako volný,pokud si dá tu práci a přeskládá si hodiny. Takže ono to jde, ale musí se chtít a nebýt líný.

0 0
možnosti
PS

eurogo

19. 8. 2011 9:18
Re: Autor má pravdu, ale píchl do vosího hnízda.

Přeskládá hodiny ? ne vždy to jde, někteří spolužáci přeskládávali tak, že tam nechodili vůbec a pak akorát otravovali co kde kdy a nemáš poznámky ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 90
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2837x
Vedoucí lektor kurzu rozvoje kreativity a inovací MBC.

Ředitel vzdělávací společnosti Talent Innovation s.r.o. Externí vysdokoškolský učitel managementu v PsÚ MU v Brně a inovačního managementu VŠE.

www.karelcerveny.org.   Linkedin.

www.mbc.name

Seznam rubrik